Informații privind exercitarea dreptului de retragere pentru consumatori

Dreptul de retragere

 

 

 

In calitate de consumator* aveti dreptul de a va retrage din prezentul contract, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile.


  

Perioada de retragere expira in termen de 14 zile calandaristice incepand de la:


a) ziua in care dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de dumneavoastra, intra in posesia fizica a produselor;


b) in cazul in care ati comandat printr-o singura comanda produse multiple livrate separat, ziua in care dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de dumneavoastra, intra in posesia fizica a ultimului produs

 

Pentru a va exercita dreptul de retragere, trebuie sa ne informati la Automotive Retail SRL, Strada Panduri 122D, Hala D, Rudeni, Ilfov, Romania, e-mail: [email protected] cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract utilizand o declaratie neechivoca (de exemplu, o scrisoare trimisa prin posta, fax sau e-mail). In acest scop, puteti folosi modelul de retragere alaturat.

 

 

Model formular de retragere

 

 

Pentru a respecta termenul-limita de retragere, este suficient sa trimiteti comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.

 

Consecintele retragerii:

 

Daca va retrageti, vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, inclusiv costurile livrarii (cu exceptia costurilor suplimentare determinate de faptul ca ati ales alta modalitate de livrare decat cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi), fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile calendaristice de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. Vom efectua aceasta rambursare folosind aceeasi modalitate de plata ca si ca folosita pentru tranzactia initiala, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari. Putem amana rambursarea pana la data la care primim inapoi produsele sau pana la momentul la care ne-ati furnizat dovada ca ati returnat produsele, fiind valabila data ca mai apropiata.


Expediati produsele sau inmanati-le direct noua la Automotive Retail SRL (BavAUTO), Strada Panduri 122D, hala D, Rudeni, Ilfov, Romania, tel. +4 031 005 0650, fara intarzieri nejustificate si in orice caz in decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ati comunicat retragerea. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 14 zile. Va trebui sa suportati costul direct al returnarii produselor.

 

Important:

 

Sunteti responsabil pentru diminuarea valorii produselor, rezultata din manipularea acestora.

  • Pentru a beneficia de ramburs integral al sumei platite reperele trebuie returnate in stare de absolut nou, pentru a putea fi revandute ca si repere noi.
  • Pentru reperele returnate fara ambalaj cu elemente de identificare, cu ambalaj deteriorat, murdar, montate, deteriorate sau care nu pot fi vandute ca si repere absolut noi se aplica taxe de diminuare a valorii produsului de la minim 35% la 100%.

 

Pentru a beneficia de retur integral a rugam asigurati-vă că:

  • Produsele au fost împachetate astfel încât să nu fie deteriorate, dezasamblate sau pierdute în timpul transportului.
  • Produsele au fost în aceeași stare în care au fost recepționate de către client, cu etichetele intacte și însoțite de toate accesoriile.
  • Produsele au fost împachetate în ambalajul original, iar ambalarea produselor pentru expediere se va realiza fără deteriora (tăia, lipi etichete și plicuri autoadezive, rupe, distruge, expune la umezeală).
  • Nu ati deteriorat (murdarit, rupt) ambalajul produsului.
  • Returul bateriilorse acceptă doar dacă produsele nu au fost desigilate sau dacă se face dovada testării într-un service specializat (bon fiscal sau factură).

 


* ”Consumator” = Orice persoană fizica sau grup de persoane fizice constituite în asociatii, care actioneaza în scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale;